Bersalin czer…

Hai mommy, Kat sini ade sapa2 bersalin czer? Boleh tak kongsi tips untuk kurangkan rase sakit area perut… terasa perit bile dari baring nak ke duduk, dari duduk nak berdiri dan dari berdiri nak berjalan… #ingintahu

5 Balas

kalau taknak rasa sakit , makan ubat tahan sakit je. sbb mmg seksa sikit awal2x ni , tapi lama2x inshaAllah slow2x dia akan hilang , just kadang2x even da lama akan la juga rasa sakit kt area tuh, tapi tak sesakit awal ni . apa pun jaga diri naa, jgn angkat berat, bangun slow2x,

5mo ago

Okay mommy… terima kasih utk tips…🫡

I baru bersalin emergency ceaser anak ke-4 4 hari lepas. Dr pesan, bengkok kaki, mengiring, pastu baru turun katil. Jangan laju sangat. Slow slow. Pastu ubst tahan sakit jangan skip. Makan ikut timing. Kalau tak, menyengat sakit tu

5mo ago

Time tu bukaan dah 4cm, dr pecah ketuban. Pastu bukaan laju sangat, baby lemas dari 140bpm pergi 70bpm mendadak. Terpaksa emergency ceaser. Huhu. Sedih tak daapt normal. Tapi alhamdulilah baby semua ok. Janji baby selamat sihat walafiat

jgn gopoh. nk bngun tu mengiring turunkn kaki kebawah dlu baru angkat bdn guna tgn slowly.

5mo ago

Okay mommy… terima kasih utk tips🫡

sy baca pn ngilu. sis bila nk ke duduk ,mengiring dlu baru letak kaki ke lantai dr katil

5mo ago

Hi sis… terima kasih untuk tips…

Awak dah berapa hari czer?

5mo ago

Ohh masih awal lagi tu. Awak kena biasa2kan bangun & baring sendiri nanti lama2 okay. Mcm saya pun cl hari first second je dia bantu bila saya nk bangun or baring sbb sakit. Tp saya fikir sampai bila saya nk harap org 😅 Then lama2 saya dah boleh bangun duduk mcm biasa. Tp kalau dah 3 minggu awak masih sakit juga kena g jumpa doctor sbb supposedly luka dah kering waktu tu.