Hai Mommy.

Hai mommy, bayi sy bru 25hari, sblom ni bby mnyusu susu badan,dia buang air bsar kerap jgak, tp slpas try susu formula dlm 2 hri ni, tiba2 tak buang air bsar, cuma skli jer.. Sbb sy bg bby malam susu formula, dn siang susu bdan.. Ada sapa2 pnah mgalami?

2 Balas

Setahu saya, kalau fully bf normal tak poo 6-10 hari. Tapi bila minum fm, kena poo 2-3 hari. Kalau tak dia sembelit. Tapi maaf tanya, kenapa ibu bagi fm ye?

4y ago

Kurang ransangan punca susu kurang kot, kadang badan letih pun punca susu badan kurang. Tapi kalau nampak baby lebih 3 hari tak poo, mungkin susu formula tu.

Knape beri fm?knape x fully bf je?