Susu anak 1 tahun

Hai mommy anak sy fully formula milk skrg nie, sy bg lactogen step 2 dia lg sebulan genap setahun, dari baby okay je lactogen..dia punya berak normal now start 10 bulan kerap sembelit , Sy tgh berbelah bagi nak tukarkan kepada full cream milk farm fresh yg powder tu atau sy tukarkan still fm karihome or yg gentle sheep susu mgikut umur dia..harap ada yg boleh suggest pada sy brand susu itu paling utama, sy xkisah mahal murah janji sesuai dgn anak. #bantujawab #SeriusTanya

1 Balas

anak sy minum lactogen since lahir sampai umur 1y. pastu sy tukar fullcream Fernleaf, alhamdulillah serasi dengan anak. kalau keluar jalan2, sy bagi susu kotak farmfresh grow atau dutchlady fullcream. setakat ni, fullcream serasi dengan dia. kalau baby tiba2 sembelit, tak semestinya drpd susu, kena check juga dari segi pemakanan dia. banyakkan minum air masak, makan buah.

4mo ago

sy share info yg sy pernah dapat dalam TAP ni 💩 Sembelit 💩 STOP BRAT ⛔🚫❌ 🍌 Banana 🍚 Rice 🍎 Apple 🍞 Toast GIVE 4P ✅✔☑ 🍐 Papaya 🍑 Prune 🍐 Pear 🍑 Plum 💩Cirit-birit 💩 STOP 4P ⛔🚫❌ 🍐 Papaya 🍑 Prune 🍐 Pear 🍑 Plum GIVE BRAT ✅✔☑ 🍌 Banana 🍚 Rice 🍎 Apple 🍞 Toast