najis anak

Hai mommy, anak setiap kali bagi susu formula dia mesti akan sakit perut macam masuk angin, lepas tu kentut2 najis cair warna kuning2 ada ketul2 macam telur dada yg kita dah hancur2 kan (sorry sesiapa yg tengah makan tu) 😅 tu kenapa ye, dalam sehari tu 3/4 kali je dia berak, sy guna formula dupro 0-12 bulan, mcm mana ye? ni gamba najis anak sorry ye yg tengah makan tuu #firstmom #firstbaby

najis anak
1 Balas

sye igtkan anak sye je cmni. rupanya-rupanya sis pon sama ye.. sye guna susu dupro. najis warna kuning, mcm yg awak ckp tu. dulu dia kerap berak, skg ni susah sgt nak berak. sekali berak, mmg penuh pampers. sye ikhtiar hari ni fully bg susu badan, takut susu dupro ni punca dia sakit perut/perut kembung. takut tak serasi dgn baby. kesian kat baby, dia cuba teran najis dia sampai merah muka, sampai nangis2. nak kentut pon sampai nangis baby. najis dia cair je. sye pon tak tahu la bende ni normal ke tak... buntu jugak ni. sye first mom.

2y ago

tulah, risau jugakk sebab bila bagi susu dutch baby tak berak pulak peningg