Bayi 9 bulan belum ada gigi

Hai mommy ada sama tak mcm saya anak dh 9 bulan gigi belum tumbuh lagi . Lembut lagi gusi dia . #pleasehelp #advicepls

2 Balas

Sabar la sis..gigi anak belum nak keluar kita xbole nak paksa pun. Anak sy 11 bulan baru keluar gigi pertama. Nk kata kita xteething saya bagi je dia pegang sendiri buah² macam betik, pear, epal memang kadang² berlekuk² juga buah tu tp tu la gigi dia belum nak keluar nk buat camana. Tggu je smpai masa dia keluar. Tp jaga² gigi xde pun kalau direct feed bole nangis juga kalau dia ketap time mnyusu..sakit wooooo…

Ank sy umur setahun bru tumbuh gg,,