Pedih ulu hati - 8 weeks

Hai mommies/mommies to be… sy dah 8 weeks preggy tp lately ni asyik rasa perut berangin & bila lepas makan kerap sgt kena pedih ulu hati. Normal ke kena mcm tu?? Sy selalu jugak rasa mual2 tp tak muntah pun, cuma mual je sampai tak selera nak makan, tapi tau perut lapar so kena mkn jugak sikit. Tp mmg perasan lepas makan susah sgt nak sendawa padahal before ni okay je takda masalah pun. Taktau nak mkn ubat apa sbb takut salah mkn ubat nanti effect kat baby. Ada tak sesiapa kat sini yg alami perkara yg sama mcm sy pls share your tip and story mommies #firstmom #pleasehelp :(

1 Balas

nnti ms.chckup tnye doc blh tak.makan gaviscon... dan bg nk elakkn alami pedih ulu hati puan kena try makan dlm potion sikit tapi kerap.. in shaa Allah nnti blh kurangkan alami pedih ulu hati..mg dpmudahkan segalanya aamiin