Makan untuk anak 6 bulan

Hai mommies...ada tak mommies nak share journey with 6 months old baby. Dari segi makanan apa semua. Sebab my mil kata boleh bahi nestum da kat dia since umur pon da 5 bulan. Ada mommies nak share resepi yg patut for first week until cukup 7 bulan.

4 Balas

mcm sy checkup doctor swasta dy xek perkembangan ank ok mmg selari mengikut bulan.. baby 5 bulan dy try bg ank duduk ank duduk ok tp sedikit goyah kepala keras elok ja.. dy dh suruh bg bubur.. intro makanan ok je ni.. letak semua protein fiber semua lah.. ahh sdh sy dh pening skrg hahaa xjangka langsung ank dh boleh strt mkn.. tp ikut pada penilaian dr tersebut la.. kang memandai2 risau

xpyh dgr kata org. klu dktr kata 6mth baru intro solid food, follow kata dktr. mulakan dgn bubur halus kosong + evoo. then bila dh ok, slow2 tmbh sayur hijau, then protein.

Hi awak. Please follow FB happybabyfoodmalaysia. Very very recommended for parents to learn about baby's nutrition 👍👍 All the best🌹

Kalau doc kata boleh makan, okey je sis, sya tngk resepi kat tiktok, bnyak momies2 share, ikut minggu.