Mommies yg ada Pengalaman d&c

Hai mommies..ad tk yg pernah kne d&c. sakit takk? Saya baru keguguran tpi dh 2 mggu janin tk turun lg. Cuma ada spotting warna coklat sikit2. Lg 3 hari tarikh kena g hospital. Saya takut sb org ckp d&c sakit yg amatt. . 😩#firstmom #bantusharing #firstbaby #ingintahu

6 Balas

sy xpnh dnc..tp ari tu ggur sy tggu lma jgk utk drh trun sndri almost 3mggu..ps2 br klua spotting coklat dlm 3 hari..ps2 hari ke4 baru klua drh ketul2..byk sgt..n hari ke5 br klua kntung..lps tu scan..dr ckp rahim dh bersih..sbb dh klua smua..time tu sy ggur 7w..sis bpe week?hrp urusan sis dpermudhkn. hrp janin trun sndri dgn slmt..

1y ago

Saya 9w2d.. Dh dkt 3mggu jgk nii. Still tk turun. Spotting coklat tu byk ke sikit sis?? Sb sy kalau boleh mmg nk turun sendiri. Tpi sb appointment lg 3hari jd nk tk nak saya kena d&c sb doc ckp takut jangkitan kuman sb dah lamaa..

Saya pernah d&c tahun lepas, tak sakit pun puan, kita kena bius separuh nnti tak rasa pape pun, yg part sakit nya cucuk darah, cucuk bius dan lepas doktor masukkan ubat dlm rahim untuk mudahkan dia keluar (rasa segugut gitu) tapi kejap je rasanya,, takyah fikir bukan2 puan, kuatkan semangat, semoga dipermudahkan urusan puan 😊

1y ago

Alhamdulillah .. Rasa Lega sikit lps sis ckp mcmtu. sb mostly kwn saya ckp doc tk biuss. Dia buat masa sedarr. Mmg sakit. Aamiin. Trime kasihh sis

Saya pernah d&c last year April. Doc bius full. Xsdr. Sdr2 dah siap je.. after 1/2 daya mcm tu bru ada darah keluar.. doc kata saki baki darah nifas.. kalau dmm kene pergi hospital trus, tkut infection..

Hi sis . I baru d&c 2 minggu lepas. No worries tak takut. For doctor I , dia bagi bius 1 badan. After d&c 1hari memang ada xselesa, Sebab cerxiv akan rasa ketat. Overall x takut. You can do it

1y ago

🫶🏼

Sy pon mgkin bakal dnc..rasa tkut n kalau blh nk bby turun scre natural..disahkn silent miscarriage 😔 berharap sgt msih ada hrpn utk hBeat tu nmpk..lgi 2w appointmnt dgn Dr…

1y ago

11w6d…kntung size sesuai dgn minggu tp janin kecil size 8w..hbeat pon tkde,ats bwh dh cek mmg xde..Dr sahkn SM..tnggu 2w lgi dtg scan then Dr akn bg pilihan nk buat dnc or natural..tp sy still berharap ada keajaiban lgi 2w..mna tau tibe2 ade hBeat balik..sbb dgr dr pengalamn kwn2/fmly disahkn SM..tpi sebulan lps tu elok je ade..ade yg smpai bleeding teruk, hmpir nk dnc dh..kuasa Allah kn..kite hnya mampu berdoa moga2 ade rezeki

kndugn bpe week sis,sybpn sma 2mggu bleeding kntung x trun lg.8w

1y ago

Saya 9weeks sis.. Tpi tkde bleeding dh hampir 3mggu. Cuma smlm ada spotting coklat. Tu pun sikitt jee. 2 3 titik cmtuu