Newborn Susu kurang dn puting melecet

Hai mommies, sye baru je bersalin anak pertama 11/4/2022, baby boy 2.6kg. Nk minta pendapat semua, susu saya hari pertama banyak,, baby minum nmpk kenyang,, Hari kedua dia dh start tk puas menyusu,, dia sedut kuat sgt2 dn mengamuk sbb tkde susu😢 sampai puting sye dua2 belah melecet teruk.. Skrg jd takut nk bagi susu badan lg.. Apa yg sye perlu buat ye,,? Selan bg susu formula ada cara lain tk? Sye dh bg susu formula sementara ni tp susu badan kena bg jugak.. Nnt bengkak susu lg sakit 😅 tolong mommies😢😢#firstbaby #bantusharing #firstmom #pleasehelp #seriusnanya #advicepls #breastmilk

1 Balas

sis kena fikir positive . fikir dan niat nak susukan anak ..susu mesti banyak ni dan cukup untuk anak.. selain itu makan dan minum benda berkhasiat.. minum air longan atau air herba buah goji merah , kurma merah , kalau rasa x tau nak beli mana..beli yg siap pek kat shopee.. sy makan roti jagung pun banyak susu.. makan lobak putih . sayur bayam semua elok tambahkan susu. .. kalau nak yang saya amalkan air naikkan hb .. sy bole share link beli

2y ago

ni sis cuba beli kat sni https://shopee.com.my/product/192952788/13678527208?smtt=0.19532647-1650029182.9