IBU MENGANDUNG BOLEH TAK NAIK FLIGHT ?

Hai Mommies ! Sy nak tnya ni. Sblm ni sy belum pernah naik flight pergi mana mana tujuan. Jadi sy nak tnya, kalau ibu mengandung boleh tak naik flight ? Tahun ni pengalaman pertama sy naik kapal terbang, tapi x sngka yg sy mengandung pulak. Dan itu tidak lama lagi. Bulan 8 ni jadual penerbangan. Kemungkinan masa tu kandungan dah masuk 7 bulan. Boleh tak bgtau sy, halangan apa yg tak boleh bila naik kapal terbang masa mengandung ? Sekian. Thank You ! #pengalamanpertama #naikkapalterbangmasamengandung

1 Balas

if kndungan cecah 28w, wajib ada surat dari dktr mengesahkan ibu dan kndungan sihat dan selamat utk travel. masa check in, serahkan surat pd kaunter check in dan ada beberapa borang perlu disign dan diserahkan kpd beberapa bahagian sblm menaiki pesawat.