Bedung / swaddle

Hai mommies. Sy nak tanya pendapat semua, nb perlu atau x kena bedung? Dari pembacaan sy, mmg ada pros & cons (from research international). Jadi sy nk tau la pengalaman mommies la plk. Suami mcm xnak galakkan bedung sbb katanya xde keperluan tp bagi sy better beli je kain bedung selai dua just in case & mmg sy ada blajar cara2 bedung jgk. #firstmom

2 Balas

klu sye, bedung je.. gne kain napkin bese x yah ble yg swaddle.. napkin tu x gne utk bedung utk lap2 bby pn bley.. klu rse bby x selesa, jgn la bedung..

2y ago

oo okayy.. tp utk bedung tu ada saiz napkin yg sesuai x.. sbb setahu sy ada byk saiz kan. perlu x beli yg saiz besar ?

sy bendung utk tujuan = keselesaan ank tidur. = senang nak pegang/dukung