38Weeks boleh ke bersama suami ?

Hai mommies, skrg usia kandungan sy dah masuk 38minggu, and suami nak bersama. Sy dgn suami LDR.. boleh ke bersama dgn suami dgn usia kandungan yg sarat ni ? ada rasa sakit tak lepas bersama tu ? 🥲.. position apa yg sesuai ek ? #ingintahu #firstmom #pleasehelp #bantusharing

7 Balas

saya bersama masa 38 weeks tetibe ketuban leaking 🤣 terus gi hospital dan kena beranak induce. trauma betul saya 😭😭😭 sebab leaking je tapi takde bukaan so dr paksa beranak jugak dan buat bukaan ya tuhan sakitnya kalau igt 🥲 tapi alhamdulilah bersalin normal lepas 5jam menahan sakit 😭😭😭 bagi saya biarlah beranak natural jgn sampai kena induce sakit wooo

1y ago

kalau mcm tu takut plak nk brsm dktr tk sbr2 nk kita brnak😣

Boleh je, lg dkt due lg kerap bersama, utk bukaan lebih cpt, sy dlu masa ank first, smpai over due, nurse suggest mcm tu... Posisi sis kt ats sesuai, pasal perut dh besar, memg x bleh sis d bwh... X pun posisi dudk...sy dlu klau hujung2 tngu hari selalu bersama, nk bg cpt bukaan, x sbr tngu bby kuar huhuhu, memg x selesa n ltih tp usaha jgk.. 😅😅😅

1y ago

wahhhh 😊😊😊

Sorry agk sensetif tpi mcm mne ya nk ada “rasa” nk bersama tu😭sy pregnant dlm 5 bulan mcm tu smpai skrg rasa tk nk bersama😭satu sbb bdn pinggang sakit ii dua sbb tkde rasa ingin bersama😞kesian juga suami tpi hm..sy tkleh dekat dgn dia rasa nk muntah je 😭

1y ago

Sy paham perasaan tu.. Sy pon sama. Dah masuk 16 mggu.. Masih x bersana suami.. Kesahnye sy yg risau, tp suami rilex jer... Dia kate sbb ni anak first selepas 2 thn lebih kawen..so dia risau nak make love takot sy bleeding.. Sy plak risau kot dia buat benda bukan2😂😂

bole ,makin nak dekat due , bersama ni okay utk cpt bukaan org kata. tapi kita mmg rasa tak sedap sgt la, sakit sikit .

kalau bab posisi, try buat doggy, org baring ngiring suami kat belakang. tapi doggy mmg sakit pinggang nokkk😂😂😂😂

boleh je..lg elok..suh suami pancut dalam utk natural induce

boleh je bersama..