Breastfeeding semula

Hai mommies semua. Tak terlambat kah saya nak bf baby saya semula, dia umo 5bulan lebih, last sy bf dia umo dia 3 bulan sebab air susu dah drop, tiap kali menyusu badan dia menangis sebab tak cukup. Saya pam pun sy dapat sedikit je.mcm2 sy dah cuba masih drop. Tp selepas hmpir 2 bulan dia stop bf masih ada lagi air susu sy bila sy urut tapi tak banyak. Saya teringin nak bagi dia df semula atau sekurang kurangnya simpan dkt botol. Macam mana cara nak meriahkan susu tanpa ambik milk booster di pasaran? #firstmom #firstbaby

5 Balas

jaga pemakanan..fikir positif..kne wat urutan atau stimulation pada breast contohnye urutan,guna breastpump atau direct feed pada baby..mungkin tak banyak keluar tp kne make sure baby cukup susu dgn topup susu tepung mcm sebelum ni la..kalau tak,nanti baby tak cukup zat..

Saya drop susu masa ank lepaih pantang sbb kena covid tapi dont stop bf bg je sya jugak mknn mkan sunnah plus calla milk bantu sya meriahkn susu calla milk ni takde gula putih buleh cuba roger klu nak😘

Buat power pumping & time baby mamai boleh try breastfeed baby

makan kurma.

makan kurma