SUNTIKAN DEXA

hai mommies semua.. sy firstmom.. done 2 dose suntikan dexa sbb bleeding.. baru 30w. soalan sy lepas cucuk dexa terus beranak ke? ke tu sbgai persediaan je? banyaknya kawan2 takut2 kan konon habis cucuk dexa terus branak.. 🥹 kalau boleh biarlah smpai 36/37w..

3 Balas

xdelh wak..sbgai persediaan je klau bb nk terkeluar awal at least paru2 die dh matang .dexa tu utk matangkan paru2.sy 2 org ank kena cucuk gak sbb 35 week tu ada contraction.tp mmg jns sy bersalin awal tu y kena..3 org ank 36 week..3 org 37week

1y ago

thankyou awak penjelasannya.. lega sikit hati sy dengar 🥹 ramai kawan ckp lepas cucuk dexa mesti esok branak.. tu yg x senang duduk tu..

Tak semesti nya..sy dah 8x inject dexa dr 20w.alhamdulillah dah msk 35w.kecuali klu ada tanda nk beranak ..tu terus beranak la..awak bedrest jer k

1y ago

hehe tq awak alhamdulillah sy dah selamat bersalin 37w.. 🥰

Hi awak, dah bersalin ke? Bersalin berapa week? Saya punya case sama mcm awak done dexa skrg tgh warded sbb bleeding lg

1y ago

hi awak.. alhamdulillah sy dah selamat bersalin 37w.. 🥰