Due date bulan 9 👶🏻

Hai mommies semua nak tanya lah , ada ke yang due date bulan 9 ni ? Dah packing barang baby ke tu?#firstmom #pleasehelp #ingintahu

48 Balas

inshallah sy due pd bln 9 ni.dlm app pregnancy ni sptnya due pd 27.9 tetapi dctr klinik kk bg tarikh awl utk di induce pd 12.9 ni inshallah krna second pregnancy ni sy kne kncing manis.dan juga waktu pregnancy pertama sy terpaksa duduk ward slma 22 atau 23 hari sbb sy sndri sakit before n after lahirkn ank sulung sy.syukuur alhamdulilah ank first sy sihat walafiat tnpa sakit apa2 cuma ay sorg je sakit sbb tu dctr klinik kk awalkn 2 minggu tarikh due takut sy mengalami bnda yg sama

2y ago

waahh x lama lagi kita ya.smoga kita di beri kemudahan utk bersalin.kita ada geng

hi..sy 20/9 da beli semua brg tp blm bsuh n kemas lg. pregnency kli ni manja sgt n cpt penat. buat kje cket pn dah letih + pening kpala. ank 2nd insyaAllah dah scan..girl yg 1st dlu boy..tp sb excited trlebih 6bln pregnancy dah setel sume brg mami n baby🤭🤭

i due 16/9 skrg dah 33w just bpee minggu je lgi 🥰 first mom , brg dh beli sikit2 cumaa ad mslh tiada spe dpt jaga saya pantang agk sedih sbb family semua kerjaa nak abik cl penjagaan pantang x mampu sbb 44 hri pun dh cecah 6k 🥰 em masih buntu memikir

2y ago

Kalau pendapat sy kan sis , sis bole je amik cl utk 3 hari atau pun 7 hari nnti lepas dah habis cl buat ap smua tu nnti sis tiru balik ape yg dia buat n ckupkan pantang 44 hari tu sis kalau bole sis pantang betul2 sis sihat dan cergas mcm biasa okay 😁 semoga dipermudahkan urusan sis ye

hi momy ..alhmdulillah dh pack brg2 baby ..tinggl barg mama je blom ..huhu due 15/9 ..nk tnya mmy2 la sy skrg preg ank ke 2nd. .normal ke klau tk ad lg susu,nurse ckp hamil 3rd ni dh ad ,tp sy tk ad ..klau picit2 keluar mcm minyak kuning2 je

2y ago

saye preg anak ke 4 skrg.. pon masih xde kuar ap2 pon dr breast.. risaw amat. mungkin mindset saye silap.. anak2 yg lepas 3 gegel..bile ni boy..mindset da ckp baby boy kuat susu..nt breast luke mcm adik saye.. tu agaknye susu xmo kuar.. sedey..

saya due 23/9 .. brg baby dh settle .. dgn brg mak nyer .. siapkn awal² senang .. jdi apa² terus angkt beg je .. ni pun nak masuk bulan 8 dh kan .. biar awal senang .. xde lah kelam kabut nnti kan .. [^^,]

2y ago

Sama

Saya due 28/9. Belum packing lagi. Nurse pun cakap dah boleh packing siap2 dah. Dia ckp by 34w kalau boleh beg baju baby dah siap in case tetiba terberanak ke apa

Edd 21/9. Barang2 baby semua dah siap letak dalam luggage. Barang mommy je ada sikit lg belum masukkan. Nanti nak standby letak terus dalam kereta senang😊

due 21/9 baru ni ada false contraction & leaking😅 tup2 dan2 tu terus pack. alhamdulillah tak ada apa. tp dah terpack sbb leaking trus xkuar kan biar je

2y ago

same due date 😍

sy belum sedia apa2😄 due 21.09 bru beli baju baby sikit last week,anak ke4..bz dgn anak2 sekolah pagi ptg,ada ruang sikit layan tidoo😴..

Elective czer 19/9 InshaAllah. Satu apa tak buat lagi 😂 baju baby pun tak basuh lagi. Barang mommy lagi la 1 apa belum ada. 🥹