Tips baring yang selesa

Hai mommies semua, ada x boleh share tips cara baring yg selesa, sy 25w semua posisi baring x selesa😭ke kiri sakit ke kanan sakit, terlentang pula rasa sesak nafas, serba x kena semua, duduk lama pulak sakit tulang rusuk dan belakang

1 Balas

pregnant moms advise utk tidur mengiring ke kiri kerana darah akan mengalir ke fetus, uterus dan ginjal . Avoid posisi tidur terlentang kerana ini akan menyebabkan tekanan kepada usus dan vena besar dan mengganggu peraliran darah kembali ke jantung. also lebihkan bantal utk sokongan