35 week baby masih tak berpusing , adakah berpeluang utk bersalin normal ?

Hai mommies , selalu baby akan berpusing masa brp weeks ye, mcm sy dh 35w6d normal ke dia masih di atas. Ada yg berpengelaman spt sy tak ? Risau ni. 🥺 #ingintahu #firstmom #pleasehelp

8 Balas

sy 32w baby pusing naik atas. haru dhh ibu ayah. sil bagi tips time malam, tutup lmpu, bkk lmpu flash fon, tekap ke bawah perut. then pujuk baby ckp nnti kena turun bawah ni. adik kena keluar sini. Alhamdulillah 35w scan baby turun semula.

2y ago

yeke alhamdulillah lah begitu , moge sy pun begitu juga hehe.. thnks ye bg tips , moga dipermudahkan urusan bersalin kite semue amiinn 💕

Oh sy pun masa check up 32w baby still breech..kena byk buat senaman masa pregnant n sujud lama sis sambil2 pujuk baby..insyallah,moga allah permudahkan segala urusan sis nk bersalin..aminn..

2y ago

allahumma aamiin ats doa nye , moga berbalik kpd sis juga ya. thnks ats tips nya dan sudi respon ye hee 💕

Hai mommy. Moga dipermudah sepanjang bersalin. Banyakkan berdoa. Kadang belum pusing tapi dah nak dekat baby pusing sendiri. Apa pun moga takda apa ye. Aamiin

2y ago

Aamiin. Sama² ✨

msih bnyk ruang ...rajin2 exercise tunduk badan..jalan itik .. guna gymball juga bleh insyaAllah badan bby pusing ke bawah mommy 😊

2y ago

thnks sis tip nye ye dan sudi respon , moga dipermudahkan urusan bersalin kite semue ye aamiin 💕

36 patut dah ke bawah klw tk silap kot.. tp jgn ptus asa. bykkan doa, usap2 prut smbil ckp dgn baby, dan bykkn bersujud

2y ago

thnks sis tips nya dan sudi respon , moga dipermudahkan urusan kite smue aamiin 💕

36weeks selalunya doktor akan scan blk x silap sy.. jd blh tny doktor bby dh masuk laluan belum..

sya pun sama juga..bby pusing balik ke atas..harap2 bby pusing blk ke bawah..risau juga..

2y ago

kann kite ni tk sng duduk mikir nye , baby dok suka main ats lg ni 😅 tkpe moge nk dekat2 bersalin die pusing juga aamiin 💕

sama mcm sy . stress fikir kadang

2y ago

takpe sis , kite bsgka baik ye , inshaallah akan jadi yg baik2 juga aamiin 💕