Dada rasa panas(pedih ulu hati)

Hai mommies, saya ingin bertanya pendapat atau nasihat, kandungan saya kini telah mencecah 4 bulan. Tapi, baru-baru ni saya kerap diserang pedih ulu hati dan dada rasa panas. Sebelum mengandung saya memang ada gastrik. Saya risau akan keselamatan bayi pertama saya ni. Ada tips atau nasihat yang boleh di kongsikan bersama? Terima kasih😌🙂#1stbaby #bantusharing #1stpregnnt

1 Balas

mmg klu pregnant normal alami pedih ulu hati (heartburn) disebabkan tekanan uterus yg semakin membesar.. sy nasihatkan puan kurangkan makanan pedas dan berminyak.. makan dlm jumlah yg mencukupi tetapi kerap.