LENDIR DARAH KELUAR 39 MINGGU, TAPI TIADA CONTRACTION

hai mommies saya hari ini genab 39 minggu. dan pagi tadi selepas mandi saya rasa sakit perut mcm nak buang air besar tapi bila saya ke toilet ada lendir darah di panties tapi saya tak rasa apa2 sakit contraction lagi. sampai skrg saya tak pergi hospital lagi, bahaya ke tidak ya mcm tu ? apa saya perlu buat skrg ya ? saya buntu, takut. saya tanya org2 yg berpengalaman, dorang ckp kalau tak sakit tak perlu ke hospital dulu. saya first mom, tak tahu apa nak buat 🙆🏻‍♀️ #lendirdarah #39minggu #firstmom

3 Balas

Saya skrg 38weeks, smlm (selasa) ada keluar lendir plus darah sikit. Ngam2 ada checkup doc di kk bgthu doc ada keluar lendir dia terus suruh baring n check bukaan bila doc check dia ckp 1cm je tpi takde licking air ketuban terus saya kena refer hospital di bilik saringan nurse hospital check dh 2cm tpi saya takde rasa sakit sngt sekadar baby keraskn perut je. Ni 2nd baby. Nurse suruh balik dlu nnti dh sakit sngt atau keluar darah lgi bru dtg balik. Lebih baik sis refer hospital utk thu ada bukaan atau tidak.

11mo ago

Blom lgi masih 2cm sama baby mengeras je due date 27/6 ni

kadang sakit perut nk buang air besar, salah satu contrction, sis dah 39w, baik ke hspital, kdg tak sakit tapi bukaan ada dah

nurse pesan pada Sy, kalau turun tanda mcm tu, kena pegi hospital segera. nanti Dr akan cek & decide samada kena warded/balik.

11mo ago

x mrh..lgpun sis dh 39w.pergilah.