Sciatica pain in pregnancy

Hai mommies. Saya dah 37w hari ni. Dah 3 bulan saya kena sciatica nerve pain. Nak g kerja tapi kaki agak sakit nak berjalan. Doakan saya bersalin dengan mudah dan selamat ya. Sakit sciatica tu, nak buat apa movement pun tersangat lah sakit lagi2 pada waktu malam. Ada yang sama macam saya ke? Any tips utk kurangkan sakit? Dah cuba hot pack, exercise and physio tapi tak hilang. Maybe nk kena tggu bersalin , baru beransur pulih. Doakan saya ya, lagi dua minggu nak kerja ni and memerlukan pergerakan yang agak banyak. Tq mommies!

3 Balas

Saya penah kena masa preggy 8 bulan. Seminggu mmg seksa nak berjalan. Sampai menangis sbb sakit sgt. Urut pun tak hilang jugak. Akhirnya saya redha dan tawakal lama kelamaan ia hilang alhamdulillah. Mintak doa byk2 pd Allah. Ringankan sakit ibu mengandung.

11mo ago

yeke? Maksudnya sakit tu boleh hilang kan? Iyeee menangis bila sakit sangat lagi2 masa mencucuk tuuu😭 Mudah2an saya punya sakit ni pun hilang nanti.

Sy pun kena..hsbnd urut slow2..lama2 dah xsakit