BERSALIN INDUCE

hai mommies! Saya ada gdm on metformin + gbs . Nak tanya la pengalaman mommies yg kt sini pernah mengalami pengalaman induce, boleh cerita tak macam mana? Tahap sakit dia? 😅 Sbb saya 28/3 kalau tak bersalin lagi 37w, sy kena refer untuk admit ward bersalin on 38w. dulu anak pertama gdm on diet control dpt tunggu g sebelum 40w. skrg sbb dh on ubat kena serah diri 38w. #ingintahu

3 Balas

Sama je sakit mcm tak induce. Sbb sy mmg jenis 3cm dh menggigil walaupun daya tahan kuat

1y ago

nervous plak 😅 btw tq bgtau tau. Hihi sbb minggu 36 ni dgn minggu depan dh masok 37 kalau tak bersalin gak, kena hantar diri masuk wad la jawabnya