Baby dah engage

Hai mommies, saya 37w 4d harini. 2 hari lepas check up doc kata kepala baby dah engage. Kalau mommies, kepala baby dah engage ambik masa berapa hari untuk nak bersalin? rasa takut dan brdebar pula menanti masa nii.

5 Balas

Saya week 36 rasenya dah kebawah sbb bila berjalan tu kat area bawah tu rasa berat. Bila check up, doc scan mmg btol pon kepala dah kt bwh. Skrg dah 38 week. 2/2 ade check up kat hsptl, Klau berat baby okay, kena bersalin sbb saya ade GDM odc.

sy masa 34w bby dah engage skrg dah 37w masih blm ada tanda2 nak bersalin tpi nti 5/2 nti sy kena serah diri,6/2 nti kena masuk ubat klu blm bersalin lgi tak blh lebih 38w sebab sy on ubat

1y ago

terima kasih doanya sis...yer tgh buat mcm tu la skrg ni...semoga kita dipermudahkn bersalin nti...

mcm mana nak bagi baby engage cepat. takutnya kena induce. sy da 37w4d td scan x engage pun lagi 😓

1y ago

baik lah terima kasih semua atas cdgn ❤️ kalau da engage tu ada rasa lain ke?

macam mana nak tahu baby dah engage atau belum ya?

1y ago

selalu doc akan check semasa check up sis..

sye bby engage dri 34w. bersalin 39w

1y ago

uishh lama juga yaa sis..