minum air gula

hai mommies, saje nak share. tadi saya kena minum air gula dkt KK, first time sbb anak pertama. sedappp rupanya ya perisa oren lg 😂 tidaklah seteruk seperti yg saya dengar sebelum ni. atau dulu2 punya mmg tak sedap? haha. alhamdulillah minum 1 teguk je sbb org kata kalau minum sikit2 akan rasa mual. huhuhu resultnya belum tahu, hopefully normal sahaja 🤲🏻 #firsttimemom #firstbaby

25 Balas

saya pun nervous mula mula. bila minum aikk sedap je?? walaupun air gula kosong bukan oren. mula mula cam berlagak. bila dah sejam lepas tu haaaa mula dah rasa nak muntah. nasib baik tak muntah 😂

Emm sedap lah kalau dot perisa oren. Saya dpt air gula yg takde perisa tu. Pekat pulak tu dia buat. Sambil minum tu sambil tgk tiktok sbb taknak terlalu fokus dgn rasa air gula tu hahah

air gula perisa oren sedap.. cuma bila hujung2 tuu rasa nak mual.. 😂 tapi betul.. minum air gula tak ada teruk mana pada saya.. mcm minum air kt kedai.. cuma termanis sangat.. hihi

untung lar..sy hari tu mnum Air gula xde perisa lngsung Air gula btl dia bg dgn air tu suam2..klau sjuk gagah la lg tln..tp nseb xmnth..dpt berthn..mngu dpn mnum lg skli..hmm

sy pon dah minum air gula bulan lepas. rasa macam minum air masak yg diletak gula.. ok je. skali teguk abis . sblm ni kekawan ckp de yg muntah. alhamdulillah.. saya minum ok

sy dpt yg xde perisa...n plus alhamdulillah xde mual..so easy utk telan..yg challenging tu utk yg ada mual2 muntah.mmg minum tu akan triggered nk kluar balik..

kk tmpt saya air gula putih tu lagi.. xde perisa... tp sedap🤣(bg saya la)... dia xbuat suam2.. dia bg sejuk mcm minum air ais dalam peti tu..

kan...org ckp bkin loya . tp sy tuari sekali teguk ja.. xda pn pening² 😂😂 macam mnum air gula telebih pekat ja.

air gula mgtt smemangnya sedap je. Byk yg dimomokan dgn "tdk sedap", muntah etc...sampai semua org mcm trauma je 😂

2nd baby sye dpt flavour orange juga sedap...tp anak 1st yg original flavour rase mual skit lps mnm...