Beta HCG 5 minggu

Hai mommies, pada minggu ke 4 hari tu sy buat scan. Pundi kencing tak penuh. Rahim taknmpk kantung lgi. Tpi nmpk cecair yg takde bentuk belakang rahim. DR syak luar rahim dan suruh mnum air utk penuhkan pundi kencing dan bila scan balik cecair tadi dh berubah bentuk bulat. DR syak cyst. DR ambik darah dan bacaan BHCG sy yg pertama 2422. Skrg sy pregnant 5 minggu takde bleeding langsung, takde sakit perut dan sakit2 lain. Esok baru ambil darah yg ke 2. Mengikut bacaan yg pertama tu, ada kemungkinan ke sy luar rahim? Sy sebenarnya nervous sblm dpt tahu result yg ke 2.. #ingintahu

2 Balas

hi.. inshallah tak ada apa ,tak silap sya klau bacaan bhcg tibe2 naik mendadak 4000 keatas mmg itu luar rahim..selagi belum ada simptom2 pregnant luar rahim inshallah kandungan puan dalam rahim ..😊

1y ago

alhamdulillah semoga puan dan baby dalam keadaan baik dan sht🥰