Spotting hitam coklat

Hai mommies, Normal tak kalau ada keluar spotting mcm ni? Ada tak mommy kt sini penah alami. Saya sekarang baru week 11. Sory yaa gmbr kalau geli #ingintahu #bantusharing

Spotting hitam coklat
12 Balas

Kalau sis ada bersama kdg laluan rahim tu luka sikit. Sy dulu pun masa 6week jd mcm ni pastu sy ke hkl kena la masuk mulut itik tu sbb doc nak check. Tp kalau sis dah start rasa cramps sgt2 bahagian ari2 tu baik ke hospital terus. Kdg boleh jd bila mana kite terlampau banyak berjalan rest kurang pun boleh jd jugak. Tp kalau nak kepastian baik puan ke klinik or hospital berdekatan.

1mo ago

Oh means xde rasa sakit la masa keluar tu? Ada kemungkinan sis letih sgt tu sbb bru2 nak menempel kan. Tp kalau sis was2 baik terus ke klnik ye. Semoga urusan sis Di permudahkan.

Sama tgh alami coklat2 merah,kdg2 gelap mcm tu,tu pun time lps cuci dgn air je bru keluar ,time kluar kencing xda plk,kt pad xda sgt..masuk harini sy dh 8w4d..ms 7w3d blm nmpk heartbeat doc assume MC

1mo ago

Hari ni masuk hari ke 3,skg dh start bleeding n sakit perut..mknanya ggur lagi

sy pun kena begini kandungn no 3..sebelum ni dk perna pulak...skrg msk 8week..tp dk penuh modes bc artikel normal selagi bkn darah merah dn d ikut gumpalan kental...tp klu dk yakin rujuk doktor

1mo ago

sama la awl to 2 hri ..awl bln 4 begitu...tp skrg ada lg keluar tp dk sebanyak yg pertama...mcm haid yg mau last sdh to..tp lm pulak..dlm 4 hri.

Saya pernah macam ni. 2 hari berturut. Lepastu saya terus pergi emergency. Baby saya dah tak ada. Esok nya terus keluar janin masa saya kencing.. better check dkt doc.

1mo ago

Allahu, sis mmg keluar spotting colour mcmni ka? Atau ada darah sekali? Sakit2 pinggang tak?

saya pernah jadi mcm nie . lepas g hospital . doc masokkan mulut itik dan keluarkan semua darah yg ade . doc ckp tu darah2 period lama yg melekat kt rahim .

1mo ago

2 hari . lps doc keluarkan . ade dlm 2 ketul . darah besar keluar sampai ade yg meleleh jatuh kt katil . tp lps tu dh tkde lagi sampai skrg . alhamdulillah

Klau sis sakit perut dengn pinggang mcam nk senggugut baik pergi hospital..pengalaman sy penh gugur taon lepas 3 hari sporting gini pastu kuar darah

1mo ago

Yaka sis, risau pulak saya. Tp saya takda sakit apa2 lg

Tu normal je sis. Kalo ad keluar ketulan or bleeding n sakit tu kena pergi hospital. Kalo sporting ni normal je

1mo ago

Yaka sis, selalu berapa lama ya spotting ni?

same lah tengah alami..dah 2 hari sporting macam ni..tak tahu lah normal atau tak

1mo ago

x de sakit pun.. cramp2 pun takde nk masuk 12w..esok baru bukak buku

Saya pun mcm ni. Nk tahu juga normal ke x😣

1mo ago

Ada sakit perut?bpa week?Simptom hamil masih ada tak?

Better dtg jumpa doktor sis cek kandungan.

1mo ago

Yaka sis, tak normal ya keluar cmni? Risau pulak. Nnt saya ke klinik la cek