Baru Trimester 2 berdiri lama

Hai mommies nak tanya, saya dari awal pregnant sampai baru masuk trimester 2 setiap hari memang akan berdiri lama & berjalan jalan (sehari sekitar 7-8 jam) sebab kerja kilang berdiri. Boleh ka eh? Memudaratkan kandungan tak sebab ada yang kata tak boleh jalan/diri lama kalau pregnant.

2 Balas

ada suggestion dari senior tmpt kerja sy. kerja di dewan bedah pun kalau assist doktor buat operation akan berdiri lama n berjalan byk. so, dorang akan pakai stokinet. utk menggalakkan pengaliran darah n elak deep vein thrombosis (dvt) @ urat timbul..

kalau mmg dari sebelum pregnant pun mcm tu, takde masalah sepatutnya.