Travel by car

Hai mommies, nak tanya ni untuk early pregnancy (7-8w) boleh ke travel? Naik kereta dalam 2 jam perjalanan? Selamat ke? #advicepls #firstbaby #firsttimemom

1 Balas

Selamat. Pastikan equipment cukup; bantal, balm, tisu,plastik muntah. Macam saya, saya sakit pinggang sangat walaupun perjalanan tak sampai satu jam. Jadi saya beli lumbar support pillow. Guna neck pillow, pillow untuk kepit di kaki 😅 banyakkan? Makanan kudap dan air secukupnya dlm kereta. Jika tak tahan ,berhenti dan jalan2 bg release.

2y ago

8 week, masa tu masih ada alahan. Lepas tu nak jalan2, pergi dekat2 je. Masuk trimister 2, jalan2 lah sepuas hati. Trimister 3, tak nak jalan2 , pinggang dan punggung mula sakit, tak boleh dlm posisi yg sama lebih drpd 10 minit. Tapi buat senam sesuai kehamilan.