Baby refuse to eat

Hai mommies, nak tanya la, baby saya skrg 7 bulan 22 hari, dari mula makan masa 6 bulan dia makan ok je, tak penah tolak langsung, tpi lately ni dia macam tolak nk makan, bubur taknak, nasi lembik taknak, oat taknak semua benda dia refuse kecuali buah dgn ice cream je dia nak makan, dh try western pun tknak huhu, mommy tahu tak kenapa baby saya macam ni ye? Kesian tgok dia lapar tp bila suap 2 3 mulut tu pun susah, bagi finger food pun kadang je masuk mulut🥺#pleasehelp #seriusnanya

1 Balas

ada periksa gusi dia x sis? kdg2 xnk makan..mmg ada something la tu..nak tumbuh gigi mungkin

1y ago

saya cuba check tp dia marah sngt saya pegang mulut dia, mulut dia tu mcm sensitive area gitu, huhu nk cuci lidah kejap pun dh mengamuk, mgkin tanda nak tumbuh gigi mcm ni ye..