Kepala Anak Panas

Hai mommies, nak tanya kepala anak 4 bulan panas saja. G klinik mmg dr kata demam sikit. 37.6-37.8. Dr bg ubat demam. Bila bg, surut sekejap pastu 6 jam panas lagi. Bila surut tu, bdn je sejuk kepala masih panas juga. Mcm mana ya?

2 Balas

dekat rumah atau kawasan sis ada tak pokok buah durian belanda...ambil daun durian belanda tue kemudian ramas2 dlam air n buat jelum2 kat kepala bby,n ltak kat bdn2 n kepala dia...sgt bgus untuk turunkn suhu sbb daun durian belanda dia menyejukkan n cepat tarik panas badan

4y ago

sama2 sis sy menolong mana yang sy tahu n itu petua dari orang tua sy mmg sgt mujarab,sis kena rajin jelum kepala bby sis dgn air tue ye,kering je sis sapu lg..sis ramas2 daun tue sampai airnya bertukar warna...letak bnyak2 pon takpe sis daun tue,n bole guna hari2 air tue...

Sama macam anak saya la tu sis..

4y ago

Buat mcm mana tu sis?