Susu Formula

Hai mommies.. nak tanya.. anak sy 9m.. selama ni mmg susu ibu je.. now, tgh survey susu formula utk anak.. any suggestion? Ade check google utk request sample, nak test mana sesuai utk anak tp mostly setahun ke atas baru ada.. anak² mummy minum susu apa ye?

5 Balas

pasal susu ni memang kena try and error. Anak saya pun susu ibu juga sampai la 10month. Sejak ii susu kering sebab dah pregnant ni, kena tukar ke susu formula. Mula tu try la lactogen, dugro, s26, semua dia muntahkan after setengah jam minum. Pergi jumpa doktor, doktor kata anak saya lactose intolerant, cari lah susu yang lactose free. Saya try similac lactose free. Beli saiz kecil dulu around Rm33 camtu. Dia okay serasi tak muntah and berak pun tak cirit, terus sampai sekarang minum. Awak kena try la susu yang sesuai dengan anak. Jangan beli beg besar terus, beli pack paling kecil nak try dulu tengok penerimaan anak.

beli je apa ada dkt kedai tu ikut awk nak yg mana. sbb susu formula nii kena trial and error. sesuai utk ank sye x semestinya sesuai utk anak awk. x sesuai utk ank sye x semestinya x sesuai utk anak awk. so awk kne beli pek kecik and cuba sendiri mana yg sesuai dkt ank awk. beli je 3 4 brand kt kdai. beli yg murah 1 atau 2 jenis yg middle price 1 atau 2 jenis yg mahal 1 jenis. tgok mana ok.

1y ago

Setuju

Sy pernah bg baby Enfalac Baby, S26 Gold - dua2 ni mahal sikit. Sy ada bagi Similac jugak - murah sikit. Sis beli satu kotak kecil utk cuba.

Kena try and error, lain budak lain preference dia.

try and error