Baby besar lebih dari usia sepatutnye

Hai mommies ,m, I tadi pergi scan utk 32 weeks 5 days kt klinik kerajaan, tadi check baby besar macam 36weeks 😰 berat dia skrg 3.1kg. I mmg ada gdm tapi gdm on diet. Dr suruh diet mcm betul2 org tua kena kencing manis. Jgn minum air gula langsung! Air masak jer.. 🥲Kalau bby berat lebih 3.8kg mmg akan kena Czer . I baru 32weeks5days dah baby 3.1kg…. Canerrrrrr

12 Balas

Saya 35w 3hri baby 2.7kg,,kesihatan Alhamdullilah 🤲🏻 ok.. Risau bersalin awal.. Harap dpermudahkan urusan kita semua bersalin normal... Lau boleh xnk czer... Sbb berpatang sendiri,