Baby besar lebih dari usia sepatutnye

Hai mommies ,m, I tadi pergi scan utk 32 weeks 5 days kt klinik kerajaan, tadi check baby besar macam 36weeks 😰 berat dia skrg 3.1kg. I mmg ada gdm tapi gdm on diet. Dr suruh diet mcm betul2 org tua kena kencing manis. Jgn minum air gula langsung! Air masak jer.. 🥲Kalau bby berat lebih 3.8kg mmg akan kena Czer . I baru 32weeks5days dah baby 3.1kg…. Canerrrrrr

12 Balas

smaa.. sy skrng 35week msuk 36, berat baby 2.5 docter kata patutnya 2.2 jee sy ade gdm jgak tpi tk disuruh on diet.. minggu dpn bru gi hospital besar jmpe pakar.. risau je rasa hati harap jmpe pakar untuk on diet jelah

saya 37 minggu doktor kata baby saya besar 3.3kg ..sbb saya tinggi doktor kata normal kalo saya rendah bahaya doktor kata ..tp saya risau sbb ank sulung ..blm ada tnda² lgi ..doakkn saya ..

Saya 35w 3hri baby 2.7kg,,kesihatan Alhamdullilah 🤲🏻 ok.. Risau bersalin awal.. Harap dpermudahkan urusan kita semua bersalin normal... Lau boleh xnk czer... Sbb berpatang sendiri,

Sy 34week now 3.1kg 🥲 sbb GDM juga so kene diet. Dgn harap jgnla berat sgt next check up. Sis dh bersalin ke. Boleh share. Sy due sep

Saya 36week 3kg dc tkde suruh on diet risau plk hahahaha tp sendiri pun tk reti diet aaaaarghh

sy 31 week br 1.2kg ,gdm on insulin 4time a day..baby kecik terpaksa tambah 2 minggu utk due

Saya pun 32 minggu baby berat 2.1 kg..dan air ketuban lebih sikit. Saya kena control gula.

beso angt baby nya. tp kdg2 scan doc tu anggaran je. tp diet jela. jgn amek gula

Jaga makanlah mcm doktor nasihat tu. Mcm mana lagi 😅

Besar sangat tu baby. Semoga dipermudahkan ya awak.