Contraction

Hai mommies boleh tak share sebenarnya rasa contraction ni macam mana? Saya perut mengeras sambil nyeri kat bawah. Kadang2 sakit sampai ke belakang. Kadang2 rasa macam nak period sampai lenguh betis2. Ni ke rasa dia ke bukan? Mohon share. Saya tak pasti sebab first time. Hospital paling dekat pun 50 mins dari rumah 🤧. Terima kasih semua. Saya 39 weeks 4 hari

8 Balas

Sakit contraction yg nak berdalin biasa dia makin lama makin kerap. Kalau dah setiap 5-10 min rasa contraction sampai rasa sakit pinggang, pergi lah hospital. Kalau boleh tidur lagi tu bukan contraction rasanya. Sy pernah ke hospital atas alasan lower abdominal pain, rasa senggugut bahagian bawah perut tapi takde rasa contraction setiap 5-10 minit. Akhirnya kena discharge balik rumah. Bukaan pun takde. Tapi kalau puan risau, boleh ke hospital untuk check. Setiap org lain2 pengalaman nya 😅

1y ago

baik puan. terima kasih ya atas penerangan nya 😀😀

sya pon sama lahh,smlm lnguh betis,sapu mnyk pon still skit,tpi bt xthu jelahh,smpai lah trtdor..sakit pnggang,sakit celah kangkang..sya pon anak first xthu sngt mcm mna contraction nih..sya skrang dh 39w3d

1y ago

same . ttiba rsa skit pinggang mcm period n prut rsa mcm msuk angin.. pstu pikir ni ke contraction? ke lpar je? ke senak nak membuang? aleh aleh dh mngntuk sgat malas nak layan..tidor je

contraction..sy sama mcm.tu anak ke2..xsakit sgt dan boleh tdo..bila bukaan dh makin byk dia akn makin kerap..record brape min skali n kalau dh kluar blood show@ketuban leaking n makin kerap mengeras pegi hosp terus

1y ago

harini demam. dah past due sehari. patut ke saya p hosp. tapi saya time contraction tak kerap

ikut pengalaman sy, tu la rasa contraction. puan boleh start kira dah berapa kekerapan sakit mcm tu. kalau kerap tiap 5-10 minit and makin sakit, puan pegi hospital terus tau..

1y ago

terima kasih puan

Rsa contraction tu x boleh tdo langsung sis. 5 min sekali dia dtg,dia tarik dkt pinggang rsa mcm nk tercabut pinggangnya.

1y ago

hehe baik puan terima kasih atas penerangan nyaa

mommy dh ke hospital ke? kalau rasa sakit tu dtg pergi pastu dtg lagi, makin sakit boleh ke hospital dh

1y ago

harini macam takde sakit sangat. cuma saaya rasa saya demam. perlu ke hosp ke?

Gudluck semuaaaaaa. Jgn lpe baca doa

kerap x? ada buat kiraan?

1y ago

dah bt kiraan. tak kerap sgt puan