Pam susu wajib beli tak?

Hai mommies! Boleh share tak pam susu wajib beli untuk #firstbaby ? Ada tanya jawab wajib ada kata tak. Hasrat memang nak full bf untuk anak. Jadi keliru ni. Help. #bantusharing #advicepls #firstmom #ingintahu

6 Balas

bergantung pada keadaan sendiri.. bekerja atau surirumah? jenis yg banyak stay dekat rumah atau selalu keluar? kalau selalu keluar ada urusan walaupun surirumah, boleh la cari.. tapi kalau kerja sekalipun tp wfh tiap2 hari, mungkin boleh pertimbangkan cari hakka pump/milk collector je cukup, masa2 ada keperluan tak boleh elak, guna tu untuk pam.. mcm saya surirumah sekarang, tp sbb ada penyakit dan banyak follow up hospital, jd saya beli pam, sbb rasa tak sesuai nak bawak baby pergi hospital.. dan plan nak cari kerja selepas bersalin..

Kalau ibu bekerja, atau berkemungkinan anak jaundice kena tahan NICU dsbbkn kita darah O, GDM blh beli pump. Sy pn plan beli pump. Sbb berisiko anak jaundice. Sy standby cooling bag juga. 😁 Takut husb kena ulang alik hntar stock susu kt baby nanti.

Saya beli je walaupun housewife. In case bengkak susu atau bila2 diperlukan. Lagipun nanti nak suruh husband feed baby jugak nak dia ada lebih bonding time dengan baby so consider nak pump susu occasionally nanti 👍🏼

saya fully housewife tapi saya guna pump. sebab saya ada anak lagi sorang. kalau bf anak, dengan2 saya sekali tido karang 🤣 jadi, memang beli la pump yg wireless.. senang nak buat kerja hahahaha

2y ago

Puan guna single atau double pump ya? Saya confuse nak beli sama ada single @ double.

Perlu bagi saya walaupon housewife.. kdg2 baby tdo lama .. jadi kalau takde suction si ibu mesti sakit sbb bengkak susu.. mana tau rezeki susu tu melimpah2

Klu fully housewife rasanya xperlu. Sbb akn sentiasa dgn bby.