makan baby 6 bulan

hai mommies. boleh share tak cara bagi makan baby 6 bulan?baru2 ni anak masuk 6 bulan. tapi dia macam tak ready nak bukak mulut kalau bagi bubur tu. ada yg nasihat tambah susu dalam bubur. konsistensi bubur pun saya masih keliru. 1st day bagi pengasuh macam terlalu likat. pengasuh cakap anak mcm nak muntah(dan anak saya suka bagi signal mcm nk muntah kalau dia taknak minum dah) jadi 2nd day saya bagi bubur agak cair. pengasuh cakap terlalu cair. boleh ke saya tambah kurma dalam bubur tu?umur berapa bulan boleh tambah kurma dalam bubur anak?terima kasih #firstbaby #serius_ingin_tau #makan #6bulan #makananbayi

1 Balas

Try bg kat rumah dulu masa cuti. Bubur nasi kosong, ikut 4 days rule Untuk tahu samada anak ada alahan ke tak. 6 bulan Bubur kena blend. Boleh tengok video kkm psl ni. Follow juga FB happy baby food Malaysia. Mcm2 panduan di situ

1y ago

It's OK. Ambil peluang quality time 2 hari tu