Berat baby lambat naik

Hai mommies. Apa cara nak bagi baby naik berat dgn cepat? Masa anak saya check up sebulan haritu berat dia turun 100g. Dari 3.9 jadi 3.8 kg. Saya fully breastfeed anak saya.#1stimemom #pleasehelp #bantusharing

1 Balas

Bulan pertama kebanyakan baby memang berat akan turun, lagi2 baby kuning sbb tido aje kan baby tu. Kerapkan susu badan aje, ibu yg menyusu pun makan makanan yg berkhasiat, insyaAllah baby pun akan berisi. Nanti bulan depan insyaAllah berat baby akan naik.

3y ago

Terima kasih atas jawapannya ya