Anak susah tidur

Hai mommies, anak saya umur 4 bulan lebih. Tiap kali nak bagi tidur dia selalu menangis mengamuk dulu. Ayun buai dia pun dekat 1-2 jam baru dia tidur. Tidur pulak kejap-kejap. So saya cuba tinggal dia dalam buai & on suis. Dia meraung menangis dalam 15 minit lepas tu dia tidur. X pe ke buat cara macam ni? Saya buntu dah nak bagi tidur macam mana. Dari pantang sampai sekarang siang malam susah tidur 😭. Dah try essential oils,balm,masuk group baby language,jaga waktu berjaga & tidur dia, bawa berubat semua sama je. #seriusnanya #bantusharing #firstbaby #firstmom #ingintahu

2 Balas

dah jumpa doktor? kadang baby ni ada jenis yg high need baby memg perlu perhatian yg extra.. sebelum bagi tido make sure dia kenyang, perut tak kembung, and pampers bersih.