Air Masak Untuk Baby

Hai mommies . Anak saya sekarang 3bulan 8hari , boleh tk saya tahu mommies ii semua bagi anak air masak waktu umur berapa ? Saya mcm curious sbb nurse yg selalu check anak tk suruh pun bagi air masak , nurse gigi yg suruh bagi . Bingung disitu . Bantu sayaa mommies ii 🥺 . #bantujawab #firstmom #ingintahu

7 Balas

xperlu laa..ikot je nurse ibu n ank,nurse d tmpt sy xde lak suruh cmtu,die just gtaw cuci lidah n lelangit die sbb xnk kulat susu tu je tp sy setiap kali lps bg ank susu sy akn berus lidah n lelangit die tu supaya x kulat susu

nurse gigi suruh bagi untuk apa? kerap ke one off je? kalau sekali je and kuantiti sikit takpe, macam kita bancuh susu baby pakai air masak juga. cuma jangan kerap atau banyak, risau boleh jadi water intoxication.

1w ago

Diaa suruh bagi dalam kuantiti yg sikit jaa .

6 bulan baru bagi air masak. Ikut nasihat nurse klinik ibu dan anak. Nurse gigi tu.. Anak dah tumbuh gigi ke? Setahu saya, cukup sekadar bersihkan gusi / lidah lelangit anak guna kain lembut basah

1w ago

Okey jaa awak

mgkin maksud nurse gigi tu org2 tue lame dulu lepas bgi susu die akn bgi air msak sedikit utk kurangkan serawang dkt lidah baby.. tpi zaman skrg org gune kain je

hi . anak saya lgi seminggu dh boleh makan.. tapi skrang ni kalau sy acah2 makanan kt mulutnyaa.. taknk bukak. tapi kalau bg pegang diaa ngap aje dalam dan buka mulut.. normal kee ?

3d ago

normal sis.. slow² kenalkan dia dgn mknan, dia akn mkn jgk nnt..

Baby awak minum susu badan atau formula sis?

4d ago

Duaa ii diaa minum awak .

6bulan nti sis dia dh start mkn nti