Bmi baby menyusu badan tak cantik

Hai mommies ... Ada tak mommy yang berpengalaman berat anak tak naik banyak setiap kali checkup ? Anak saya bmi tak cantik , berat naik dari sebulan ke sebulan sikit sangat ... Baby sepenuhnya bf #1stimemom #mommybuntu #1stbaby #advicepls

4 Balas

Kerap bagi susu bdn x? Puan pn kne makan juga supaya susu yg trhasil brkualiti n brlemak.. puan mkn nasi sayur bayam susu utk ibu mnyusu pn puan kne minum bru lah susu yg trhasil brkualiti n berat baby automatik naik cantik. Makan makann yg baik utk bdn ya puan.. 😃 InnsyaAllah nnti berat baby jd cantik

Susu bdn puan pekat x? Kadang susu kurang pekat pon 1sbb berat baby xnaik jgk.. Saya pon susu bdn xpekat.. Baby jd xpuas mkn... So saya start campur.. Susu bdn bg.. Susu formula pon saya bg.. Baru berat naik cantik

3y ago

thank u puan for de response 🥰🥰 ... skrg anak saya dh masuk 18 bulan/1y6m pun berat dia cuma 8kg lebih je walaupun makan kerap. buntu sudah saya tiap kali p timbang. mungkin saya kena berlapang dada je la pasal berat anak saya ni hehehe

sy mnyusu badan cantik je bmi..sume tu ats pemakanan puan..ambil pmknn y chat..klu ssu cair..mnum ssu tepung..nestum..roti..biskut cereal..blh pekat kn ssu..rajin kan mnyusu ank pd waktu mlm..

baby brp bln? kerapkn menyusu tgh mlm. Sbb susu yg terhasil wku tu byk lemak yg sihat utk baby.