DUE DATE BULAN 12 DAH BERSALIN

Hai mommies ada ke yang dua due date bulan 12 2023 dah bersalin 😅 share la pengalaman .. kite first mom excited plus takut , hehe #firstmom

24 Balas

saya due 6.12. Alhamdulillah dah bersalin on 18.11 (37w 4d). start turun tanda 17.11 @6.30am. Takde rasa contraction pun just keluar drah + lendir. sehari tu tggu sakit tapi xsakit2. 18.11 tgh tdor awal pagi baru rasa contraction sikit2 xkuat n xkerap. drh + lendir still kluar n makin byk. jam 3pm saya gerak ke hospital. dr check bukaan dah 4cm. jam 7pm bukaan 7cm..jam 8 bukaan 8cm dr pecahkan air ketuban..10.10pm bersalin. semasa nak tunggu bukaan tu saya buat latihan pernafasan..