Susu formula

Hai momiess.. Siapa pernah cuba bg anak minum susu snow? Berak anak mcmna? Ada apa2 mslh lain tak bg anak yg tak sesuai#mommybuntu ?

1 Balas

Saya tak pernah guna susu snow. Tapi mak saya ada pernah bagi adik bongsu saya dengan susu snow. Doktor yg suggest susu snow dekat mak saya. Atas faktor kesihatan, doktor tak benarkan mak saya susukan adik saya dengan susu badan. Sebab masa tu saya pun sekolah rendah lagi, saya tak pasti macam mana najis adik saya. Tapi saya yakin susu snow ni susu yang bagus, sebab doktor yg sarankan. Tapi apa2 pun, susu formula ni bergantung kepada keserasian bayi juga. Kalau tak serasi, mungkin bayi akan cirit birit atau najis keras. Najis anak mommy okay tak? Kalau tak, better tukar susu lain. Ada beberapa susu yg saya boleh suggest. Namun, apa2 pun berbalik kepada keserasian bayi juga. Tak semua baby ada keserasian fm yang sama. Formula milk yg mommy boleh try Karihome - bagus untuk baby yg ada eczema. Yg takde eczema pun boleh minum Similac - sesuai untuk baby yg ada masalah lactose intolerant. Susu ni free laktosa. Baby yg ada alahan pada laktosa ada cirit birit atau sembelit bila minum mana2 susu yg ada kandungan laktosa. Dutch baby - sangat murah, harga berpatutan dan banyak review positif. Anmum Infacare langkah 1 - saya baca di Internet, antara banyak2 formula milk, anmum Infacare ni paling kurang kandungan gula. Semoga sharing ni dapat membantu 🤗 #TAPsupermoms #TAPactiveusers

5mo ago

hi sis, maaf mencelah. nak tanya ada tak suggestion susu utk naikkan berat baby 2 month? dah try s-26 masuk pek ketiga tapi berat baby naik 200-300g je dari sebulan lepas