Bagus atau tidak?

Hai momiess semua. Baby saya gigirl sekarang dah 10m25d. Berat pun masih stuck kat 6kg lebih. Hmmm. Dia makan memang banyak hampir penuh mangkuk. 3 kali makan berat 2 kali snack. Saya perasan dia dari 7 bulan lagi after makan mesti taklama tu berak. Tapi dalam sehari mesti sampai 3kali atau 4la kadang2. Yg kerapnya 2 3 kali. Full bf. Takpa ke kalau lepas makan je mesti berak banyak terus. Takut punca dia asyik berak je jadi berat tak naik2 hmmm. Lupa haritu nak tanya doc pasal ni. Berat dia dahla masuk line kuning dah. Panjang dia ok. Dia memang pesen tinggi. Ok ke. Makanan takyah cakap la mcm2 letak kat makanan dia potato la cheese la telur laa. Benda2 yg boleh naikkan berat badan semua saya dah letak. Makanan dia memang tumis guna ub. Dia pun memang makan banyak. Tp pelik asyik payah je naik berat hmm. Tapi dia mmg active and cerdik. Banyak dia boleh sebut dah. Hmmm ok ke ye kalau kerap berak after makan? #ingintahu #bantusharing #seriusnanya #f1rstimemom

2 Balas

tak silap rasanya normal , sbb metabolisme tinggi. tambah dia pula jenis makan byk pula, kira dia makan yg baru, dia keluar yg lama pula. janji tak cirit okay da. bab berat pun, bole jadi sbb aktif sama. takpa, slow2x okay. inshaAllah berat dia naik nanti. teruskan bagi makanan yg bole naikkan berat .