ubat obimin utk ibu sesuai atau tidak ya?

hai momies mcm mana nak elak sembelit bila mkn ubat obimin dan klu ibu tak makan ubat tu ada side effect tak??#ingintahu #firstbaby #pleasehelp #bantusharing

2 Balas

Side effect nya nanti baby tak dapat nutrien 🤣 dulu saya dapat obimin, lepastu saya pening pening muntah. Dah cuba tukar cara makan pun sama. Last last nurse suggest saya beli ‘maltofer fol’. Kunyah kunyah, rasa coklat. Haaa function! Hb saya 13-14

ade effect nnti dkt bby and u ya. mkn je. lps tu mkn healthy real food. buah2 sayur2. minum air masak secukupnya.

2y ago

try mkn prune sunsweet. kalau ade minum air coklat, milo ke, krg kan. bykkn mnum air masak.