Janin tak kelihatan

Hai Mom semua. Sy ada satu kerisauan . Boleh jadi ke size kantung dah 12mm . Tapi janin masih tak kelihatan ? Ad mom yg sama tak ?

6 Balas

mcm saya hari ni sepatutnya 7 minggu..masa 5weeks nmpak kantung dan uri.. di klinik pertma scan 7weeks x nmpak apa n kantung dia kata x membesar.. dh sedih n cuak dh..tapi nk sedapkan hati pnk try klinik lain then pergi ke ke klinik ke 2..dalam kantung nmpak uri n nampk janin..kalau ikut janin tu dalam 6minggu..progrees ada tp slow..x pasti la sbb apa..may b tarikh ovulasi lari jangkaan hari first day period tu

kena tunggu next scan. kdg² scan terlalu awal mmg susah nak ukur size sebenar.

kalau scan biasa x nampak boleh buat transvaginal scan

2w ago

akan cuba

Sis terus buat tvs scan, scan dari bawah ye

2w ago

tq sis

Sis period teratur tak?

2w ago

tak sis. period irregular

dh brp minggu skrg?

3w ago

ikut period ptutnya 8mnggu. tp scan kantung doc kata 12mm tu dlm 4mnggu . thats why xnampak . tp kita ni risau