Ubat sembelit ?

Hai mom semua, boleh cadangkn tak ubat sembelit apa yg bagus dan harga berpatutan ? Tq 😗 ##firstmom #ingintahu #pleasehelp

3 Balas

kalau masih pregnant, kena pergi klinik minta doktor saran. sbb tak boleh suka2 ambil ubat2 ni. saranan sy, makan buah/sayur tinggi serat (betik/buah naga/pisang/sayur hijau) & bykkan air putih. Insha’Allah lancar membuang. kalau dah bersalin, minta ubat lembut najis di farmasi. mereka ada jual.

1y ago

Oraitt sis..tq sudi komen..

hi mummy. awak kena pergi jumpa doctor, dia akan syorkan ubat apa sesuai utk awak. tu lagi selamat utk mummy & baby

biasa klinik tmpt sy kerja .. doctor bagi lactul utk sembelit . tapi apa² pun kena jumpa doctr juga