Bleeding dan suntikan depo

Hai mom, saya nak tanyalah kat sini ada tak yang melahirkan anak secara czer and tengah on suntikan depo as perancang? Kalau ada saya nak tanya normal ke benda yang saya tengah alami. Saya ambik suntikan depo masa anak saya 3 bulan, dan sekarang anak saya dah setahun. Total suntikan yang saya dah ambik 3 kali cam tu lah. Sepanjang suntikan pertama and kedua, saya datang haid on time even kadang tu period tu panjang and kadang pendek. But after suntikkan ke tiga, period saya tak datang, and kadang tu keluar darah warnah gelap selain tarikh saya datang haid. Darah tu keluar sehari jer pastu dah tak ada. So as a muslim, saya kena mandi hadas and boleh solat kan? or kena wait eh? and normal ke keluar darah warna hitam likat? Takut pulak #czermom #depo #ingintahu #pleasehelpme

2 Balas

saya czer dan jugak ambil depo dah 4-5 kali kot tak igt. anak pun dah setahun 4 bulan. sepanjang tu saya takde period. doktor kata mmg normal tak period. soal mandi hadas saya pun tak arif. tapi untuk selamat, kalau saya mandi je la baru solat. kalau darah dah berenti terus je mandi.

tiada pengalaman depo puan . moga ada ibu2 yg membantu