Berak

Hai mmy2 skalian... Baby sya baru 51 hari... Saya beri dia susu badan n campur fm sikit... Normal tak kalau dia berak lbh 3 hari bru skali dia berak?

1 Balas

Sis, orang besar pon tak mau lebih drpd 2 hari tak berak. Seeloknya setiap hari atau 2 hari sekali Cuba buat cycling exercise kat baby tu. Gerakkan kaki dia turun naik turun naik untuk stimulate bowel movement dia. Usap2 perut dia, urut2.

4y ago

Tu la sya risau sis.. Slalu sya buat urutan tu utk dia ... Tp dia akn berak slpas 4 hari pling lama... Tp dia kerap kencing n kentut...