Baby mengecil dlm kandungan

Hai mamy , nak tnya ade ta yang penah mengalami saiz baby kecil dalam kandungan . Sbb setiap kali pergi cekup ukur saiz perut , nurse ckp baby kecikk 😣

4 Balas

ukur saiz perut tak tepat pun. ada 3w margin of error. itu pun anggaran je.

4w ago

tengok pakai mata lagi lah tak tepat sis. saya kalau orang tengok semua kata perut besar, tapi bila nurse ukur, kecil 2 minggu. bila scan, kecil seminggu. sekarang 35w, baru tadi scan, ukuran semua anggaran 34w, berat baru 2.5kg. doktor kata tengok pattern graf, 40w nanti pun maybe lebih kurang 2.7kg je.