mohon bantuan

hai mami semua, sy baru dapat ubat ni harini, berkaitan dgn HB.. bila ya patut makan ubat ni fumarate dgn folic asid ni? ada yg mcm sy tak makan ubat ni? folic asid 5mg.. tak ada apa apa kan? sebelum ni sy makan obimin.. mohon pencerahan.. huhu

mohon bantuan
2 Balas

saya pun dapat ubat yang sama cuma ada satu lagi tambahan, vit c kalau saya pagi memang makan semua serentak, malam jee makan ferrous fumarate. tapi harini check hb makin turun alahai 🙃

11mo ago

alahai tu yg risau kalau turun tu. awk makan ferrous fumarate tu malam eh? folic asid siang kan?

ni ubat 4 sekawan. makan sekaligus mcm biasa

11mo ago

ohhh yeke? obimin dr suruh sy stop makan awk. makan yg folic asid dgn ferrous fumarate je. ferrous awk makan bila? sekali dgn folic asid ke?