Kulit baby

Hai mama smua, bleh tlg tak kenapa kulit baby mcm ni? Kulit mcm ni dkt kening dia je dkt tmpt lain xde. Knpe ek? ?

Kulit baby
32 Balas

Baby sy pun mcm tu. Mula2 ingt biasa je sbb xprnah ad pngalaman ank first kan. Tp bila g klinik utk check kuning nurse tgk n dia suh sapu minyak xkesah la minyak zaitun ke baby oil ke ape utk cuci bgi dia xkering. Few days lps tu dh xde

Anak saya pun dulu macam tu. Kat dahi dia banyak kerak macam tu. Nanti lama lama hilang. Saya gosok halus time dia mandi dengan sabun cetaphil lagi cepat hilang n bagi kulit baby moist.

Anak sy dulu begini juga sis,kening dan kepala ada juga. Sy letak baby oil kdang terlupa sy guna susu bdn di kening, lama2 mghilang juga. Selalunya baby baru nak msuk 1bulan gitu ada la tu.

Lama2 dia hilang sendiri. Anak sy pun ada dlm pantang dulu. Lg sy letak minyak, lg banyak pulak dia merebak. Sampai kuning2 kerak dia tu. Bila sy biarkan je, lama2 dia hilang sendiri.

same mcm anak sy . sy letak minyak johnson baby lepas tu sy korek slow2 gune kuku . alhamdulillah hilang . terpulang nak guna tisu pon boleh

Ni daki air ..kalau xsilap saya .. Ank sy pun ad .kt kening dn ats kpla . Buh minyak bgi die kmbang lpas tu gosok gn kain slow2

Anak sy dl lagi trok, smpi ke kepala.. Letak je minyak baby, lap slow2 ngan kain.. Nnti ilang la tu. Kne rajin buat.

Anak saya pun ada, alhamdulillah minggu ketiga dah hilang, tanya doktor dia suruh sapu lotion organik, now dah hilang dah.

Anak saya dlu pun ada masa dlm pantang. Kat kening je. Pastu merah2. Tapi lama2 dia hilang. Masa mandi gosok slow2

Cuba letak minyak baby..ank sy mcm 2 jgk..sy letk minyk baby lma sikit lps 2 lap dgn kpas..nnti ia hilng sikit2..